contact gegevens: winkel@brothersjeans.nl | 0321-701561

Fysieke kledingwinkel in Dronten

Persoonlijk stijladvies van onze mode-experts

Voor 16:30 uur besteld, morgen in huis.

Brand | ELVINE

Brand | ELVINE
17 oktober 2016 Marvin Naipal

ELVINE – HET MERK !

MAKER OF JACKETS Dit Zweedse pareltje is een koning in kwalitatieve jassen, mooie broeken en een steeds sterkere tops-collectie. Maar de absolute kracht van ELVINE is het winterjassenpakket. Ongelooflijke goede kwaliteit, vaak met technische materialen die zorgen voor wind- en waterdichte jassen, een tijdloze mooie look en een geweldige pasvorm voor een superfaire prijs hebben er voor gezorgd dat ELVINE de top heeft bereikt in het middensegment jassen. ! Shop HIER

OMA ELVINE Het Zweedse merk ELVINE werd in 2001 opgericht door Daniel Mänd en is vernoemd naar zijn oma, Elvine Mänd. Daniel combineerde zijn streetstyle met het vakmanschap van zijn oma. Oma Elvine werkte namelijk als naaister in Estland, waar zij de kunst van kwalitatief hoogstaand en verfijnd naaivakmanschap op deed. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtte zij naar Zweden, waar haar dochter in 1975 Daniel Mänd ter wereld bracht. ELVINE groeide al snel uit tot één van de sterkste merken van Göteborg. Ook internationaal werd het een daverend succes. Inmiddels is het merk, net als oprichter Mänd, volwassen geworden en heeft het voormalige streetwear label een meer sophisticated fashion uitstraling gekregen, zonder het street style DNA daarbij volledig te verliezen. “Sophisticated clothes for unsophisticated behavior!” !

GÖTENBORG ELVINE is opgericht in het Zweedse Göteborg. Göteborg is een rauwe havenstad, ‘het Rotterdam van Zweden’. Daniel was destijds een gerenommeerd en zeer gewaardeerd graffitiartiest uit Göteborg. Uit de ongepolijste straatcultuur van de stad Göteborg doet hij nog steeds zijn inspiratie voor ELVINE op. Deze combineert hij met een cleane Scandinavische style, resulterende in mooie collecties met subtiele urban invloeden.

ELVINE – HET PRODUCT !

YKK® RITS De jassen van ELVINE zijn voorzien van YKK® ritsen. Deze kwalitatief hoogwaardige ritsen bestaan uit de beste materialen, worden geproduceerd met behulp van de modernste machines en ondergaan de strengste kwaliteitscontroles. Vandaar dat YKK® de ‘Rolls Royce’ onder de ritsen is. !

BUTTON BIND

Button Bind is een gepatenteerd systeem waarmee knopen op de ELVINE jassen bevestigd worden. Door middel van een scheikundige reactie worden de knoop en het draad met elkaar versmolten waardoor de knopen altijd op hun plek blijven zitten en er nooit af zullen vallen. !

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD

Zoals een prestigieus Scandinavisch merk betaamt, handelt ook ELVINE maatschappelijk verantwoord. Zo gebruiken zij enkel fake bont en geraapt dons. Daarnaast impregneert ELVINE haar jassen met een ecologische waterafstotende laag die geen chemicaliën bevat, genaamd “BIONIC-FINISH®ECO”.